Team Sportia

SPC 2010

Sasse Patrol Challange 2010

Den sjätte upplagan av Sasse Patrol Challange avgjordes vid den västra sidan av Dumme mosse lördagen den 5 juni. Man kan säga att tävlingen hittade hem igen. På samma mosse, men vid den östradelen, avgjordes den första upplagen 2005. Det var 10 patruller totalt som vågade anta utmaningen. Löparna bjöds på strålande försommarväder som sig bör samt flera kilometer fin mosslöpning. Speciellt de sista två kontrollerna ute på Dumme mosse blev väldigt utslagsgivande och sög sakta men säkert musten ur flera löpare. Starten för SPC 2010 gick 10.10 och frågan alla ställde sig var: Are we the ones who have the guts?Här kan du se alla bilder

På Långa banan utkristalliserades patrullen Andreas Rangert och Fridolf Eskilsson som de som var starkast och som de andra måste hoppas på skulle göra misstag för att kunna besegra. De var loss redan vid första kontrollen, men gjorde sedan en större bom på andra kontrollen. Adam och Mats Granstedt tog över täten följd av Anna och Matti Envall. Vid kontroll tre hade dock Rangert/Eskilsson tagit tag i taktpinnen igen. De såg ut att kunna gå mot en promenadseger men de hade dock inte räknat med den svåra orienteringen med de sista två kontrollerna ute på Dumme mosse. Mot sista kontrollen gjorde Rangert/Eskilsson ett stort misstag på ca 7 minuter och kunde ha varit kvar där ute fortfarande om de inte fått syn på Granstedts och Envalls. Nu stämplade alla tre patruller samtidigt vid sista kontrollen. Upplagt för spurtstrid och efter Annas kommentar, Kom igen nu Matti, trodde övriga patruller att striden var avgjord. Rangert/Eskilsson ville dock annorlunda och kunde lättade springa i mål som segrare knappt före Granstedts och Envalls. Bästa, och enda!, lyckliga dampatrull blev Karin Spjuth och Hanna Palm.


Vinnare av Långa banan Andreas Rangert och Fridolf Eskilsson

På Superlånga banan var det förvånansvärt dålig uppslutning i år. De två patruller som vågade anta den 21 km långa utmaningen bjöds dock på härlig terräng och orientering. Duellen stod mellan Henrik Jansson och Erik Holmberg mot Peter Tuden och Håkan Öhlund. Patrullerna var redan vid ettan åtskilda med en liten ledning för Jansson/Holmberg. Vid första vätskan så hade de en ledning på 2 min ner till Tuden/Öhlund. Jansson/Holmberg gjorde dock ett misstag på kontroll tre och patrullerna var ihop igen. Vid en backe på väg mot kontroll fem prövade dock Jansson/Holmberg ett ryck och fick en lucka. När sedan Tuden/Öhlund missade kontrollen började krafterna tryta för patrullen och de fick övergå från segerkamp till överlevnadskamp. Jansson/Holmberg kunde nu fortsätta i det uppsatta tempot över Dumme mosse och utan misstag så kunde de äntligen titulera sig som vinnare på Superlånga banan i den anrika tävlingen.


Vinnare av Superlånga banan Henrik Jansson och Erik Holmberg

Resultat och sträcktider

Nästa år hoppas vi att fler våga anta utmaningen och att deltagarantalet kan stiga igen.

See you next year. If you have the guts!

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies