Team Sportia

Nyheter

Framgångar på Swedish league premiär!

Skapad April 15 2018 kl 6:07 PM
Swedish league premiär i Skåne med fina framgångar!Det gjordes flertalet fina prestationer fån IKHP-löpare under helgens 3 tävlingar men mest imponerande var de unga D18-tjejernas framfart på söndagens medeldistans då IKHP hade 4 löpare bland de 6 bästa!

Fjolårets dominant i D18-klassen Isa Envall visade att hon blir att räkna med även i år efter en fin seger dryga halvminuten före närmsta konkurrent. Där bakom fick hon sedan sällskap av Annika Simonsen (4:a), Hilda Holmqvist-Johansson (5:a) och Emma Ling (6:a). 

De två sistnämnda tjejerna, Hilda och Emma springer ju vanligen i ungdomsklassen, D16, men gick nu alltså upp en klass och tävlade mot konkurrenter som var 2 år äldre, men att bara vara med och "se och lära" nöjde dem sig inte med.

Både Emma Ling och Annika Simonssen fick vara på podiet 2 gånger denna helg då de även var topp-6 på Långdistansen respektive sprinten. I D20-klassen visade Tova Olsson och Sophia Björnlinger fina takter genom att vara 5:a på medeldistans respektive 8:a på långdistansen.

Seniorklasserna var i helgen fyllda av världsklasslöpare och där imponerade IKHP:s vitryske löpare Aleksei Alekseyonok genom att vara topp-30 samtliga tre dagar. Även de unga seniorerna Gabriella Gustafsson (sprint) och Filip Ossiansson (långdistans) lyckades slå sig in topp-30 (Swedish league poäng) var sin dag.

Sammanfattningsvis var det alltså en bra start på säsongen! Nu på fredag fortsätter Swedish League. Då som en del av SM i nattorientering som i år, precis som samtliga övriga SM-distanser avgörs på "hemmaplan" i Jönköping!

 

/Filip 


« Tillbaka

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies