Team Sportia

Nyheter

Isa gjorde succé på EYOC och får nu chansen på JVM!

Skapad July 09 2017 kl 8:23 PM

Isa Envall gjorde debut i landslaget förra veckan på ungdoms-EM där hon presterade mycket bra och slutade på placeringarna 13 (sprint), 7 (långdistans) samt tog en bronsmedalj på stafetten. Isa var även uttagen som reserv till JVM och efter återbud får hon nu, blott 17 år gammal chansen att springa JVM som inleds i Tammerfors imorgon!


Sedan tidigare är dessutom vår danska talang Annika Simonsen klar att representera Danmark så därför finns det nu alltså 2 IKHP-tjejer att heja på kommande vecka!Vi önskar stort

lycka till till Isa och Annika!

All info om JVM finns här

http://www.jwoc2017.fi/ 

Läs även skogssports guide till JVM här

http://skogssport.orientering.se/Nyheter/SkogssportssuperguidetillJVMiTammerfors

Efter EYOC så fick jag chansen till en liten intervju med Isa. Nedan kan du läsa hennes tankar kring landslagsäventyret i Slovakien.


1). Hur kändes det att göra landslagsdebut?

Det var såklart lite extra spänt och nervöst att springa i den svenska dressen för första gången, men samtidigt väldigt spännande och inspirerande. Att få representera Sverige är något jag drömt om länge!

Hur vill du summera dina insatser under helgen?

2). Överlag skulle jag säga att jag är nöjd med min insats. 13e platsen på sprinten är jag mycket nöjd med då det inte är min starkaste distans. Dock jag hade lite högre förväntningar inför långdistansen. Där hade jag i förhand hoppats på medalj, men tyvärr funkade inte tekniken riktigt som jag ville under loppet.
Stafetten däremot är jag jättenöjd över, både lagets och min prestation! Att ta medalj, men att också ta revansch från dagen tidigare var roligt och viktigt för självförtroendet!


Kan de beskriva dina intryck under din avslutande stafettsträcka? 
3). Att springa sistasträckan är något jag fått chansen att göra ofta i hemma i klubben så jag kände mig inte så nervös när jag sprang ut på den avslutande sträckan. 
Att få gå ut ensam som jagande lag passar mig också extra bra då jag orienterar som bäst när jag kan fokusera enbart på min egna orientering. 
Loppet var inte helt perfekt då jag gjorde en del misstag i inledningen, men på den avslutande delen sprang jag i stort sätt helt prickfritt och det var där som jag lyckades ta laget till medalj. 
Jag var näst intill helt själv i skogen fram tills näst sista där jag såg Österrike framför mig och Finland precis bakom. Trots att jag visste att Österrike växlat ut i tät inför sista sträckan hade jag ingen aning om att jag förde laget till en medalj förrän mina lagkamrater kramade om mig i målfållan.

Hur tror du dina chanser till framtida landslagsuppdrag stärkts av dessa insatser?
4). Förhoppningsvis har jag stärkt mina chanser för fortsatta landslagsuppdrag efter min prestation denna helg. Att visa för landslagsledningen att jag kan prestera när det väl gäller är värdefullt för framtida uttagningar, men framförallt var resultaten viktiga för mitt egna självförtroende inför fortsättningen.

Vad blickar du fram emot nu, vad är kommande stora tävlingar du satsar mot? 
5). Just nu ser jag fram emot O-ringen som i år avgörs i Arvika i slutet av Juli, men jag förbereder mig också för JVM som avgörs i Finland nästa vecka. Jag är uttagen som första reserv och kommer vara beredd för att hoppa in som ersättare.Förutom O-ringen och JVM ser jag fram emot SM-tävlingarna i höst och genom prestera där hoppas jag kunna ta en plats i det svenska juniorlandslaget till nästa år.

/Filip O

« Tillbaka

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies