Team Sportia

Nyheter

Strålande Lag-UDM final av IKHP

Skapad September 10 2018 kl 8:11 AM

Under söndagen avgjordes finalerna av Lag-UDM på Sävsjös helt nya friidrottsanläggning. IKHP hade lag i fyra av fem klasser och det blev riktigt fina tävlingar av IKHP:s lag. Medaljer till tre lag och ett lag som var precis utanför medaljerna.

 

P15-laget var det lag som placeringsmässigt lyckades bäst och tog i kamp med IFK Växjö hem guldmedaljen. Sex individuella grensegrar blev det där Jonatan Lindh och Anton Grahn tog två vardera medan Ludvig Ljungdahl och Måns Sjödell tog var sin grenseger. Till det gick även Axel Wernersson upp i klass och presterade mycket bra resultat i både häck och spjut trots högre häckar och tyngre spjut än normalt. Stafettlaget på 4*80m slog även klubbrekord trots mer än lovligt säkra växlingar.

För F15-laget hade lite fler lag att kämpa mot och det blev en mycket spännande kamp om bronsmedaljen mot Habo. En kamp som man slutligen vann efter en bra stafett. Grensegrar blev det av Ida Rosjö på 800m och Moa Lundström i höjd. Därtill slog även Ida klubbrekord över 2000m trots att hon sprungit 800m en stund innan. I laget tävlade också Siri Forsström, Natalie Ekelund, Molly Liabäck, Ammi Eriksson, Julia Blom och Matilda Mårtensson.

F13-laget hade verkligen inte marginalerna med sig denna dag. Trots fantastiska kämpainsatser så slutade man på en slutlig fjärdeplats, endast en poäng från bronset. Dagen började med ett sent sjukdomsåterbud och fortsatte med snöpligt tappade poäng med enstaka hundradelar eller cm i alla fall 5 av de 11 grenarna. På stafetten hade det räckt med att komma placeringen efter IK Sisu för att bärga bronset och man var bara 8 hundradelar bakom. Problemet var att IFK Växjö lyckades klämma sig mellan vilket gjorde att marginalen blev en poäng för mycket. Fyra grensegrar blev det dock. Två av Emma Sandin i Höjd och tresteg medan Alma Mennborg slog nytt klubbrekord i diskus vilket gav grenseger och Hilma Karlström vann 1500m. Emmas resultat i tresteg var också det tangerat klubbrekord trots ordentlig motvind. I laget ingick även Isabelle Strömberg och Nellie Johansson.

Slutligen har vi laget i FP/11 som hade 11 motståndarlag. Det är första året som man för 11-åringarna har kombinerade pojk- och flicklag. En slutlig andraplats blev facit efter en tävling med de flesta placeringar på övre halvan. Inga individuella segrare men jämnheten var det som gjorde den höga placeringen. I laget tävlade Cameron Gibbs, Matilda Grahn, Märta Wernersson, Vidar Lindh, Wilma Blom, Ida Gustafsson, Edvin Manderhjelm och Jacob Henriksson.

Resultat

« Tillbaka

Copyright © 2011 IK Hakarpspojkarna • Norra Klevaliden • 561 93 Huskvarna
Tel: 036-13 30 54 • Bankgiro: 920-2987 • Swish-nummer: 1233930344 • E-post: kansliikhp.se

Medlemsinloggning | Webbplatsen använder cookies